Volgen twitter linkedin facebook

Improving business development

  • 1
  • 2
  • 3

Duurzame verbetering van uw commerciële denken & doen

  • Home
  • Blog
  • Communicatielessen van een chiropractor

Communicatielessen van een chiropractor

chiropractorDit opvallende bord kwam ik tegen op straat: de lokale chiropractor (door sommigen een “ruggenkraker” genoemd) die zijn potentiële klanten aanspoort om vooral nog dit jaar bij hem langs te komen. Komt niet vaak voor, medische beroepen die zich op deze manier op straat profileren. 
Dit reclamebord bevat 2 lessen die ook voor anderen (niet medici) zinvol zijn.

Les 1 - Behoefte van de klant …..?

Dit reclamebord gaat vooral over de aanbieder: “koop mij, nog dit jaar”. Waarom zou ik chiropratie ‘kopen? En waarom nu? De klassieke fout die hier gemaakt wordt, is het herrie maken over wat de aanbieder wil verkopen in plaats van het aanspreken van wat de klant nodig heeft. Wat denkt u, zullen klanten aan de hand van dit bord inderdaad naar binnen stappen met de vraag “doet u mij mij maar wat chiropractie”…? 
En, nog relevanter, hoeveel mensen weten van zichzelf dat ze baat kunnen hebben bij een bezoek aan de chiropractor? En op welke manier dat beter is dan bijvoorbeeld fysiotherapie of manuele therapie??

Oplossing: focus op de behoefte/probleem van de klant. In dit geval klanten die last hebben van rug of nek. Bijvoorbeeld: “een pijnvrije rug? Wij regelen het voor u.” Of een andere, creatievere vertaling.

Les 2 - Creëer urgentie

Het is zeer waarschijnlijk dat veel mensen zich er niet van bewust zijn dat in hun verzekering ook een vergoeding voor chiropractie is opgenomen. Klanten daarop wijzen is dan een prima manier om ze te verleiden naar binnen te komen: het creëert urgentie en dat zet aan tot actie.

Maar let op: komen dan de mensen bij je binnen die het echt nodig hebben, of degenen die hun verzekering maximaal willen benutten…? En waarom zouden ze dat dan nog voor het einde van het jaar doen?

Oplossing: leg uit waarom klanten nu in actie moeten komen en welk voordeel er voor hen in zit. Bijvoorbeeld: “een pijnvrije rug? Uw verzekering dekt de kosten van 2013. Wij regelen beiden voor u, dit jaar nog.” Uiteraard, ook dit voorbeeld zou baat hebben bij een andere, creatievere vertaling.

Samenvattend

De combinatie van de behoefte van uw doelgroep met het juiste urgentiegevoel zorgen voor klanten die graag uw producten of diensten willen kopen. Maak er gebruik van.