Volgen twitter linkedin facebook

Improving business development

  • 1
  • 2
  • 3

Duurzame verbetering van uw commerciële denken & doen

  • Home
  • Blog
  • Misleidende reclame voor advocatenkantoor ...?

Misleidende reclame voor advocatenkantoor ...?

advocaat promo by personnel FD17apr2014Of alleen maar vreemd?

Dit is een personeelsadvertentie, toch? Een headhunter zoekt een advocaat-partner voor een nieuw op te richten kantoor. De naam van dat kantoor wordt niet genoemd, maar die is in advocatenkringen en in hun vakmedia is al lang en breed uitgemeten. Vreemd, toch?

Vreemd #2: waarom adverteren?

Een beetje headhunter kent toch zijn markt? En kent toch zeker het zeer selecte groepje potentiële kandidaten voor deze vacature? Hoeveel advocaten passen in dit profiel? Niet meer dan 15 à 20 mensen. Zou de headhunter hen niet al kennen? En als dat niet zo is, zou via LinkedIn niet veel sneller en makkelijker een eerste selectie gedaan kunnen worden? 

Vreemd #3: waarom zo veel geld uitgeven?

Deze advertentie kost € 6.000 aldus de tariefkaart van het FD. Serieus geld. Dan wil je ook serieus resultaat, lijkt me. Nog eens: hoeveel kandidaten moeten deze advertentie zien? Niet meer dan 15 à 20. Dat is per kandidaat € 300. Dat is serieus veel geld om alleen maar in het blikveld te komen van je doelgroep (ter vergelijking: de in het FD naastliggende personeelsadvertentie komt grofweg uit op €10 per kandidaat). In deze eenvoudige rekensom is nog geen rekening gehouden met het risico dat de doelgroep de advertentie niet ziet.....

Vreemd #4: waarom NU adverteren?

De media berichtten al vele weken geleden dat het internationale kantoor in NL gaat starten. Het kan niet anders dan dat er al gesprekken lopen met kandidaten. Is het niet officieel dan wel informeel. Waarom dan nu nog adverteren?

Dit is gewone reclame

Deze advertentie gaat niet om de vacature. Die is bijzaak. Het gaat om het kantoor en het profileren naar corporate NL dat ze "er aan komen". Het is een discrete manier om het profiel en de aanpak van het kantoor te presenteren aan de doelgroep (die zeer zeker het FD leest). Daar is an sich niets mis mee want het FD is vergeven van dergelijke advertenties. De verpakking is alleen wat 'misleidend'.

Bonuspunten voor het advocatenkantoor: de kosten van de advertentie worden deels gedekt door de headhunter die zijn naam prominent bovenaan de advertentie kan zetten.

 

Disclaimer: ik kan het helemaal fout zien. Benieuwd wie me tegenspreekt....