Volgen twitter linkedin facebook

Improving business development

  • 1
  • 2
  • 3

Duurzame verbetering van uw commerciële denken & doen

  • Home
  • Blog
  • "Verzekeraars beter dan advocaten" aldus rechters en cliënten. Ècht...?

"Verzekeraars beter dan advocaten" aldus rechters en cliënten. Ècht...?

touwtrekkenOngeveer een maand geleden verscheen er een overheidsrapport over "Lagere drempels voor rechtzoekenden".

Nee, het boeide mij in eerste instantie ook niet erg maar de uitkomsten zijn behoorlijk explosief dus ...

WODC rapport

Het blijkt te gaan om een ruim 200 pagina's tellend rapport waarin onder andere gekeken is naar de kwaliteit van, en klanttevredenheid over advocaten en rechtsbijstandsverzekeraars. De website van "Mr." schreef erover onder de titel "verzekeraars zijn beter dan advocaten". 

 

struisvogel

Begrijpelijkerwijs stortte de PR afdelingen van de rechtsbijstandsverzekeraars zich op dit nieuws: ARAGDAS en de verzekeringsvakmedia sloegen zich op de borst. Vanuit de advocatuur was het stil (afgezien van Mr.) en is het zo'n 4 weken later nog steeds behoorlijk stil. Kop in het zand, dames en heren advocaten...?

 

Laat ik eerst een beetje meer inzoomen. Op blz 121 van het rapport is een van de conclusies: "Advocaten die namens/onder contract van een rechtsbijstandsverzekeraar optreden werden door de rechter beter beoordeeld dan advocaten die zonder tussenkomst van een verzekeraar procedeerden." Kennelijk vinden de juridische 'peers' dat rechtsbijstandsverzekeraaris betere juridische kwaliteit beter leveren dan advocaten. Dat is nogal een uitkomst.

Ook als het gaat om klanttevredenheid scoren verzekeraarsadvocaten beter dan 'vrije' advocaten (blz 149 van het rapport). Oftewel klanten (lees: rechtzoekenden) van verzekeraars zijn tevredener dan klanten van een advocaat.

Kortom: zowel op technische kwaliteit als op klanttevredenheid scoren juristen van rechtsbijstandverzekeraars beter dan advocaten. PARDON??

Er is werk aan de winkel. Deze quote van Chinees zakenman en oprichter van de Alibaba Group, Jack Ma moet u aan het denken zetten.

Competition quote Jack Ma