Volgen twitter linkedin facebook

Improving business development

  • 1
  • 2
  • 3

Duurzame verbetering van uw commerciële denken & doen

Wat nu, Coach ...?

garcia mediaSergio Garcia had 13 slagen nodig op de 15e hole van het Amerikaans Masters golftournooi, waar hij normaliter aan 4 slagen genoeg heeft.

Pardon, 13 slagen ?!?!

Ja, 13, hij sloeg de bal 5 maal in het water.

Pardon, VIJF maal ?!?! Bekijk hier de video:

 

Golf is een lastig spel. Technisch, maar nog meer geestelijk. Heel veel mensen kunnen een par spelen op een par 5. Maar voor duizenden mensen publiek? Want elk foutje, hoe minuscuul ook, is direct een achterstand op je tegenstander(s). Er zijn weinig rollen in het bedrijfsleven noch in andere sporten waar de speelruimte voor fouten of vergissingen zo klein is.

5 maal in het water. Achter elkaar.

Beeld jezelf eens in: je bent Sergio Garcia en je maakt 5 maal achter elkaar dezelfde fout. Met 1.000 mensen om je heen die het je zien doen. Wat een mentale druk moet dat zijn. Ongelofelijk. Hoe ga je als speler om met die druk, met dat verwachtingspatroon?

Beeld je eens in dat je al 3 ballen in het water hebt zien rollen. Je moet dóór, stoppen is geen optie. Hoe hou je dat vol? 

GarciacoachCoach? Help ...?

Alle topspelers hebben een coach, praatpaal, mentor die op de achtergrond aanwezig en beschikbaar is.

De mentale component krijgt van deze coach een zeer grote rol: hoe gaat de speler om met de omstandigheden, die elke slag net weer wat anders zijn, waarbij veel invloeden van buitenaf zijn die NIET te beheersen zijn. Hoe zorg je dan voor focus op wat echt belangrijk is?

De coach heeft er in de voorgaande jaren voor gezorgd dat de speler met dergelijke druk om kan gaan. En vooral kan omgaan met zijn eigen gedachten daarover. Op een manier die voorkomt dat het zijn spel beïnvloedt.

Top professional op kantoor, wie is jouw klankbord ...?

Meer en meer zakelijke professionals (h)erkennen dat zo af en toe een gesprek met een buitenstaander, heel verfrissend is: iemand die niet vertelt hoe de wereld in elkaar zit of ongevraagd advies komt geven, maar die luister en waarneemt en daarmee ruimte beidt voor de overtuigingen, vastgelopen gedachten, vragen en onzekerheden.

De antwoorden komen niet van deze vertrouwde gespreks- en sparringpartner. Die antwoorden liggen vaak al besloten in de kennis en ervaring van de professional zelf. Helaas liggen ze op een plek waarvan die professional net niet weet waar het is of hoe hij/zij er moet komen. De coach/praatpaal helpt in die zoektocht: het stellen van de juiste vragen is vaak al de grootste bijdrage aan de zoektocht en aan het resultaat: presteren op topniveau zonder last te hebben van druk van buiten, met plezier en voldoening.

Kyboko = klankbord voor professionals

Wil je meer weten hoe Kyboko professionals assisteert, faciliteert en inspireert? Lees er hier over of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een kennismaking.
Ik kijk er naar uit.